Maling af sommerhus er en rigtig god idé. Det er ikke kun fordi det pynter. Det er også fordi det er en rigtig vigtig del af det at skulle vedligeholde et sommerhus. Kunne du godt tænke dig at få malet dit sommerhus, så står du overfor et valg.

Det kan være en stor opgave at skulle male et sommerhus selv, men det er muligt. Du kan dog også vælge at lade en professionel maler varetage opgaven for dig. Du slipper derfor selv, at skulle stå for det, men til gengæld koster det også penge.

maling af sommerhus

Maling af sommerhus pris

Det er selvfølgelig ikke nemt at vurdere, hvad den præcise pris for dit maleprojekt bliver. Det skyldes, at vi ikke kender de præcise omstændigheder, når det kommer til lige netop dit sommerhus. Prisen afhænger nemlig af mange ting, som eksempelvis:

  • Omfanget af maleropgaven – skal du kun have malet facaden eller også indvendigt?
  • Vælger du en erfaren maler eller en ny?
  • Er maleren selvstændig eller er der tale om et større malerfirma?
  • Benytter du dig af en maler fra en større eller mindre by?

Alle disse faktorer er med til at bestemme prisen på en maler. Det er dermed også med til at bestemme, hvor meget det kommer til at koste at få malet dit sommerhus.

En typisk maler vil tage mellem 250 og 500 kroner i timen. Ofte kan du få en fast pris fra maleren baseret på antallet af kvadratmeter. Et eksempel på en kvadratmeterpris kunne være 175 kroner. Et gennemsnitligt sommerhus er cirka 80 m2, så vil prisen være omkring de 14.000 kroner for dette alene. Men igen så afhænger det også af omfanget og hvilken maler du vælger.

Du kan dog komme nærmere en fast pris. Det kan du ved at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud fra tre forskellige malere, som er friske på at klare opgaven for dig. Se herunder.

Andre læste: Tagmaling

3 gratis og uforpligtende tilbud – sådan gør du:

Med denne ordning kommer du nærmere en fast pris for dit forestående malearbejde, så du ikke står tilbage med uventede, ubehagelige overraskelser og så du samtidig kan vælge den bedste og billigste løsning.

Det er ganske nemt at bruge denne tilbudstjeneste til at indhente tilbud på maling af dit sommerhus. Derudover er det fuldstændig uforpligtende. Det betyder, at du ikke binder dig til noget, hvis du vælger at indsende din opgave på platformen. Det er samtidig ganske gratis. 

Det hele foregår gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvor du skal gøre følgende:

  • Lav en kort beskrivelse af dit maleprojekt, om du ønsker dit sommerhus malet indvendigt eller udvendigt eller hvordan du ønsker det og medsend eventuelle billeder, hvis det giver mening
  • Indtast herefter dine personlige oplysninger, indsend opgaven og afvent en bekræftelsesmail, hvori du finder et link til et overblik over din opgave
  • Måske modtager du et opkald fra et serviceteam med eventuelle nærmere spørgsmål omkring dit projekt og tidsrammen, hvori du ønsker at det skal udføres, hvis dette kræves
  • Når alle oplysninger er givet, er der blot at afvente en tilbagemelding fra tre håndværkere indenfor tre arbejdsdage, der hver kommer med deres unikke tilbud på udførslen af lige netop din opgave

For at komme nærmest en fast pris, kan det også være en god idé at invitere en eller flere af håndværkerne hjem, så de kan vurdere maleomfanget mere præcist i henhold til prisen. Hvis du vælger at benytte dig af en af de tildelte håndværkere og acceptere det pågældende tilbud, så er du samtidig – og helt gratis – dækket af en entreprisgaranti, hvilket vil sige at du er dækket af op til 35.000 kr., hvis der skulle forekomme fejl og mangler, som privatperson, og op til 100.000 kr. som erhverv eller forening. Du er altså garanteret at stå tilbage med et fejlfrit og perfekt udført resultat i sidste ende. 

Hvorfor det er en god idé at male dit sommerhus?

Ikke alene pynter det dit sommerhus virkelig godt, hvis der gennemføres et flot og præcist malearbejde. Det hæver også værdien for dit sommerhus og er en vigtig del af den almene vedligeholdelse af dit sommerhus. Når du maler dit sommerhus med den rigtige kvalitetsrige maling, beskytter det nemlig dit sommerhus mod vejr og vind, og er med til markant at reducere risikoen for algevækst og skimmelsvamp.

Hvis du har et træhus, reducerer det også risikoen for forrådnelse. Herudover holder det også snavs, skidt og insekter væk. Det er derfor nemmere at holde den generelle renlighed. Det er også derfor, at det er en rigtig god idé at få malet dit sommerhus – om det er fordi du står med tanker om at sælge, eller fordi du ønsker at vedligeholde dit sommerhus for din egen glædes skyld. 

Hvorfor lade en professionel male dit sommerhus for dig?

Det kan, som nævnt, være en stor opgave at male dit sommerhus selv. Det skyldes, at der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når man står overfor en sådan maleopgave. Du kan sagtens opnå et fint resultat, men en professionel maler vil ikke alene aflevere et resultat, der er perfekt og fejlfrit, de vil også have den rette viden og de rette kvalitetsrigtige materialer, så malingen beskytter bedst mulig og vil holde i mange år. En professionel vil herudover også vide, hvordan fugtproblemer håndteres, hvornår der skal males, hvilket forarbejde der kræves inden der bliver malet og så videre.

Herudover er det oftest også mere besværligt at skulle male et sommerhus, da de fleste bor længere væk fra deres sommerhus. Du kan derfor let hyre en professionel til opgaven, som så kan klare alt det hårde fysisk arbejde for dig, mens du sidder derhjemme i din sofa.

Det kan nemlig være rigtig hårdt for kroppen at udføre malerarbejde. Det hårde ligger i, at de fleste folk ikke kender til de rette teknikker, når de maler til at aflaste din krop på bedst mulig måde. Du vil derfor oftest stå tilbage med ømme muskler og smerter i ryg, nakke og lænd.  Spar derfor din krop disse skavanker og få en professionel til at male dit sommerhus for dig. Din krop og dit sommerhus vil takke dig.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *