Maling af træhus: Der er intet, der pynter som et nymalet hus. Har du et træhus? Så er der også ekstra fordele ved maling af træhusets ydre facade, da et træhus kan have rigtig godt gavn af at blive behandlet og malet. Derfor er det vigtigt at sætte dig ind i, hvordan du får gjort det på den helt rigtige måde, hvis du vælger at gennemføre et sådant projekt selv.

Hvis du i stedet overlader opgaven til en professionel, kan vi hjælpe dig med at beregne omfanget af udgifter i den forbindelse. Læs videre her og hør, hvorfor det er en rigtig god investering.

 

Hvad koster det at få dit træhus malet?

Hvad det præcis koster afhænger selvfølgelig af mange ting, herunder hvilken maler du vælger, hvorvidt der er tale om en erfaren eller nystartet maler, en selvstændig eller en, der er del af et firma. Der er prisforskelle afhængigt af om, der er tale om en maler fra byen eller landet. Herudover kommer prisen selvfølgelig også an på omfanget af dit maleprojekt, hvor stort et træhus, der er tale om. Tit er der også forskelle på om der er tale om maling af et nyt eller gammelt træværk og om der er tale om et farveskift eller ej. 

En maler vil typisk tage mellem 250 og 500 kroner i timen for en opgave som at male et træhus. Man kan nogle gange være heldig at få en fast pris fra maleren, som typisk vil være baseret på antallet af kvadratmeter, der skal males.

Det kunne eksempelvis være mellem 200 og 250 kroner per kvadratmeter, hvilket betyder, at et 100 kvadratmeter stort træhus rundt regnet vil koste mellem 20.000 og 25.000 kroner at få malet. Det er dog ikke mere end et slag på tasken, da sådanne faste priser afhænger af en lang række forskellige forhold, som nævnt før.

Vi anbefaler derfor, at du sætter lidt tid af til at indhente tilbud på opgaven fra flere forskellige malere. Dette vil nok give dig et bedre overblik over, hvad maling af dit træhus kommer til at koste. 

3 gratis og uforpligtende tilbud – sådan gør du:

En nem måde at gøre dette på er ved at indhente tre helt gratis og uforpligtende tilbud fra tre forskellige håndværkere via tilbudsportalen 3byggetilbud.dk. Det er både nemt og hurtigt, hvis bare man ved hvad man skal. Læs nedenstående guide for at spare penge på maling af dit træhus:

  • Indsæt en kort beskrivelse af dit forestående maleprojekt og medsend eventuelle billeder, hvis det giver mening
  • Indtast herefter dine personlige oplysninger og indsend opgaven
  • Afvent en bekræftelse på din e-mail, hvori du finder et link til et overblik over din opgave
  • Hvis der er behov for det, modtager du måske et opkald fra et kundeserviceteam, hvis der mangler yderligere oplysninger på dit forestående maleprojekt, som for eksempel tidsrammen, hvori du ønsker at projektet skal gennemføres eller lignende 
  • Afvent en tilbagemelding fra tre håndværkere indenfor tre arbejdsdage, der hver kommer med deres unikke tilbud på hvad det vil koste dig at få dit ønskede maleprojekt udført 

For at fastslå en præcis og fast pris, kan det også altid være en god idé at invitere en eller flere af håndværkerne hjem for at se dit træhus. På denne måde vil prisen kunne afgives mere præcist, så du ikke står og skal betale et større beløb, end du havde regnet med. Spørg eventuel håndværkeren om det er en god idé. Når du har modtaget alle tre tilbud, står det dig frit for at vælge, hvilke af de tre håndværkere du ønsker at gå videre med, hvis du da overhovedet ønsker at acceptere nogle af de tre tilbud. Som sagt er ordningen fuldstændig gratis og uforpligtende, så det står dig også helt frit for ikke at vælge nogle af de tildelte håndværkere. 

Hvis du dog vælger en af de tildelte håndværkere, er du garanteret et fejlfrit resultat, da du hermed også helt gratis er dækket af en såkaldt entreprisegaranti. En sådan garanti dækket for op til 35.000 kr. på eventuelle fejl og mangler, som privatperson, og op til 100.000 kr. som erhverv eller forening. 

 

Hvorfor det er en god idé at få dit træhus malet udvendig?

Det er faktisk mere vigtigt at få dit træhus malet end ved mange andre typer huse, da det kan være en rigtig vigtig del af den almene vedligeholdelse af et træhus, så træet ikke forrådner og nedbrydes. Hvis det ikke males, skal det i hvert fald behandles, da solens stråler ellers nedbryder cellerne i træet. Et træhus er også i større risiko for at gå i forrådnelse eller blive befæstet med svamp og alger. Dette er alt sammen noget en maling kan hjælpe på, hvis forbehandlingen af den pågældende type træoverflade bliver gjort på den helt rigtige måde og der samtidig anvendes den helt rette, kvalitetsrigtige maling til lige netop dit træhus. 

Hvis dit hus også besidder vindskeder, sternbrædder og dækbrædder er disse dele særligt udsatte på grund af påvirkning fra fugt og sol, så derfor er det en ekstra god idé at overveje en maling af disse områder. At male dit træhus kan være en god investering, der kan spare dig for trælse udgifter i fremtiden.  

Kan jeg selv udføre maling af mit træhus udvendig? 

Selvfølgelig kan du sagtens spare dig selv for de udgifter, der hører med, når man vælger at lade en professionel klare opgaven for dig. Du kan også sagtens opnå et fint resultat, men det er også vigtigt, at du får sat dig ind i, hvordan du skal tilgå opgaven og hvilke produkter du skal anvende i forbehandlingen og selve malingsprocessen.

Hvis du lader en professionel klare opgaven for dig, kan du forvente et fejlfrit og perfekt resultat. Du vil vide, at der er anvendt de rette metoder og produkter, så dit træhus er bedst mulig beskyttet. Du kan ydermere spare dig selv for de smerter i arme, nakke, lænd og ryg, der kan forekomme, hvis du ikke er vant til at udføre malerarbejde. Det kan være et ganske stort projekt, så hvis du er forberedt på det, så kan du sagtens gennemføre projektet selv. Hvis du hellere vil spare din krop og bruge din tid andetsteds, så anbefaler vi dig at kontakte en professionel. 

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *