Maler

Når der skal males derhjemme, vælger mange at gøre det selv. Og det kan man også sagtens – faktisk er det ikke synderligt svært at få et okay resultat. Men skal det bare se knivskarpt ud, så kan vi kun anbefale, at man hyrer en udlært maler til at klare malerarbejdet.

En udlært maler har som regel den viden, det håndelag og den erfaring, der skal til, for at sikre, at man ikke kan sætte en finger på malerarbejdet. Ligeså, er de væsentlig hurtigere til at male, ende fleste ”almindelige” danskere kan prale af.

Hvis man gerne vil gøre det hele selv – kan det være en god idé at betale en maler til at rådgive undervejs. Både har de som regel forstand på de rigtige farvekombinationer, og så kan de ofte give dig nogle gode fif og tips med på vejen.

Under alle omstændigheder, er det mange gode grunde til at hyre en maler eller et malerfirma til at klare malerarbejdet. I denne guide får du en vejledning til, hvordan du kan spare penge på professionelt malerarbejde, ligesom vi også fortæller, hvad en maler koster, samt hvad du kan forvente at en maler kan hjælpe dig med.

Spar penge på malerarbejde ved at sammenligne priser

Nøglen til at spare penge, når man skal hyre en håndværker, er ved at sammenligne priser fra flere forskellige virksomheder. I stedet for bare at gå med den første og bedste maler, som du falder over, er det en god idé at undersøge markedet. På den måde sikrer du dig, at du vælger den maler, hvor du får det absolut bedste tilbud. Læs mere om pris på malerarbejde her.

Problemet med at indhente tilbud fra malere og andre håndværkere er, at det kan tage rigtig lang tid. Både skal man bruge tid på at finde flere forskellige malerfirmaer, på at beskrive opgaven af flere omgange, og på at vente på svar tilbage.

Det kan hurtigt tage op mod en måned at indhente tilbud manuelt på den måde, fordi det naturligvis også skal passe ind mellem arbejde og familieliv.

Heldigvis behøver de tikke at være så tidskrævende og kompliceret at indhente tilbud på malerarbejde. Hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud, kan du beskrive din maleropgave, hvorefter den vil blive sendt i udbud hos en række relevante og godkendte malerfirmaer. De vender tilbage med et tilbud til tilbudstjenesten, som herefter udvælger de 3 bedste tilbud på det malerarbejde, som du skal have udført.

Og det hele er både gratis og uforpligtende. Dermed behøver det ikke at tage meget mere end 30 minutter af din tid, når du skal indhente tilbud fra en lang række malerfirmaer. Og ikke nok med at du sparer tid på at indhente tilbud, så sparer du også tid ved ikke selv at skulle stå med malerarbejdet. Dertil kommer muligheden for at spare masser af penge, ved at vælge det billigste af de tilbud, som du får fremsendt.

Det kunne da næsten ikke blive bedre.

Hvor kan jeg finde en maler?

Står du og har besluttet dig for at finde en maler? Så synes vi som sagt, at du skal bruge tilbudstjenesten 3byggetilbud. Det er ikke kun en service for Københavnere – de har nemlig en lang række malervirksomheder i hele landet.

Det vil sige, at du her kan finde en maler i Odense, Kolding, Esbjerg, Vejle og mange andre byer, der blandt andet tæller:

 • Sønderborg
 • Svendborg
 • Fredericia
 • Aabenraa
 • Assens
 • Aarup
 • Ansager
 • Frederikshavn
 • Og mange flere

Faktisk er det ligegyldigt, hvor du holder til. Hvis du skal have udført malerarbejde, så kan du med garanti indhente tilbud fra malere i nærheden af din bopæl eller af din virksomheds adresse.

Men husk; det er ikke altid, at den lokale maler er den billigste. Det er derfor værd også at undersøge, hvorvidt en maler, der holder til længere væk, er i stand til at konkurrere på prisen med det lokale malerfirma.

Afgræns dig derfor ikke bare til lokalområdet, men undersøg dine muligheder vidt og bredt.

Hvilke opgaver udfører en maler?

Udover at male vægge, så udfører en maler naturligvis også en lang række andre opgaver. De kan nemlig også udføre opgaver som:

 • Spartling
 • Opsætning af tapet og filt
 • Overfladeslibning
 • Male træværk, vinduer, døre, lofter, gulve, paneler, fliser og så videre
 • Opsætning af stuk og rosetter

Mange sidder måske og tænker: ”Jamen, det kan jeg da klare selv.” Og ja, det er nok ikke helt forkert. Men som vi nævnte i introduktionen til denne guide, så er det et spørgsmål om, hvordan det færdige resultat skal se ud.

Som regel kan man se tydelig forskel på malerarbejde og spartling, der er udført af en erfaren og professionel maler, og på noget, der er udført af en ufaglært.

Så hvis budgettet kan rumme det, og hvis man gerne vil have et resultat, der med garanti er pænt, så kan vi kun anbefale, at man indhenter tilbud fra en maler, der har forudsætningerne til at løse opgaven til perfektion.

Hvad koster en maler i timen?

Overvejer du at hyre en maler til at udføre malerarbejde? Så vil du sandsynligvis også gerne vide, hvad en maler koster i timen.

Og mens vi ikke kan give dig en præcis timeløn, da den varierer baseret på en lang række kriterier, så kan vi give dig et nogenlunde estimat.

En gennemsnitlig maler koster som regel mellem 250 kroner og 500 kroner i timen.

Det store spænd mellem højeste og laveste løn, skyldes blandt andet, at en malers timeløn afhænger af:

 • Om maleren er selvstændig eller del af et malerfirma
 • Malerens erfaring
 • Malerarbejdets omfang (stor eller lille opgave)
 • Opgavetypen (hvad skal males?)
 • Hvor maleren eller malervirksomheden holder til

Det er nemlig sådan, at malere typisk er dyrere i større byer, da leveomkostningerne er højere. Derfor skal de ansatte have en højere løn, hvilket betyder, at det koster mere at få malerarbejde udført for dig som kunde.

Under alle omstændigheder, kan det være en god idé at indhente et tilbud på malerarbejde. Når du gør det, vil du nemlig som regel få en fast pris, som opgaven kommer til at koste. Denne pris er som regel udregnet på baggrund af malerens bud på, hvor lang tid opgaven vil tage.

Hvis malerfirmaet kan klare opgaven hurtigere, får de blot en højere timeløn, mens du ikke risikerer at skulle betale mere, i tilfælde af, at det tager længere tid at udføre opgaven.

Har du besluttet dig for at finde en kompetent maler? Så indhent 3 gratis og uforpligtende malertilbud fra 3byggetilbud.dk allerede i dag med linket herunder.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *