Er dit tag også begyndt at se gammelt og slidt ud? Alger og skidt tager til med tiden. Farven er faldmet og pludselig ser det ellers så flotte tegl på dit hus mere ud til at være uspecificeret end glaseret. Du kan selv gøre dit tag i stand igen. Med tagmaling kan du faktisk få dit tag til at se ud, som det gjorde engang. Det er ikke svært at male dit tag selv. Faktisk kan du, på bare en weekend nå til enden med dit projekt – og vi har faktisk lavet en helt skræddersyet opskrift til dig på, hvordan du kommer igennem opgaven med blot 4 faser.

 

Afrensning af taget

Før du går i gang med at rense taget er det en god idé at algebehandle det først. Du kan selv bestemme om du vil algebehandle dit tag. Det er ikke nødvendigt, medmindre du mener at algevæksten virkelig har taget overhånd. Algerne kan bekæmpes med algebekæmpningsmiddel, men miljøstyrelsen foretrækker at der blot bruges vand, da det ikke skader miljøet på samme måde som algebekæmpnings-

middel. Det kan oftest blot fjernes med en børste og noget vand. Hvis du vælger at bruge algefjerner, så skal det sprøjtes ud på hele taget og blive siddende i en uge til 14 dage. Derefter kan de døde alger børstes af. Et effektivt middel til netop rensning af tag er B&J Tagrens. Dette kan købes her. Det kan sågar bruges til facader, terrasser og hvad der ellers har brug for en grundig rensning – det er bl.a. også meget effektivt på beton, eternit plader og eternit tag.

 

Efter du har renset for alger kan du begynde at rense taget. Man kan vælge at højtryksrense sit tag, men her skal man være meget forsigtig da fx tegl og tagpap kan blive ødelagt. Desuden er det heller ikke tilladt at højtryksrense et tag, der er lavet af eternit eller beton – Derfor anbefaler vi, at du blot bruger en blød børste og haveslange til at rengøre dit tag. På den måde sikrer du, at taget ikke bliver ødelagt.

 

Mal taget – lige efter rensning!

Idét overfladen af taget kommer i kontakt med vand, bliver den meget mere modtagelig over for fugt. Derfor er det vigtigt, at du ikke renser taget og venter i flere dage med at male taget. Gør hellere dette umiddelbart efter rensningen, så undgår du det problem!

 

Til maling af taget anbefaler vi B&J Tagmaling. Det er en maling i meget høj kvalitet til brug på tage af betontagsten eller eternit. Malingens bindemidler gør, at den hæfter vildt godt på tagets overflade og derved dannes en ekstremt holdbar overflade.

 

Når taget er tørt efter rensningen maler du det 1-2 gange, indtil taget har et helt ensart udtryk. Du skal vælge B&J tagmaling og grunder, hvis du gerne vil sikre, at taget bliver malet med et produkt af kvalitet. Malingen er standard sort, men det kan sagtens tones i mørkere nuancer, selvfølgelig efter eget valg. Det kan, udover tag, også bruges til at male fx sokkel.

 

Pas nu på dig selv!

Selvfølgelig råder vi dig til at have sikkerheden i højsædet, når du arbejder på taget, idét der er risici forbundet med det. Det er et af de farligste steder at arbejde på, og der sker hvert år mange faldulykker, både privat men også blandt professionelle! Af den grund er det vigtigt, at du tænker på din egen sikkerhed inden arbejdets igangsættelse.

 

Du kan blive klogere på at læse arbejdstilsynets materiale omkring sikkerhed, når du færdes på taget, da det kan være farligt. Det er bl.a. vigtigt at være opmærksom på tagets hældning, fordi der naturligvis er større risikofaktor på tage med en skarp hældning, sammenlignet med et fladt tag af beton. Tagsten skal man også tage sig i agt for, da de kan skride og du kan havne på den kolde jord ganske hurtigt. Læs arbejdstilsynets råd her

 

Det er muligt at leje stiger eller stilladser til sit projekt. Stigefabrikken har mange forskellige remedier til både udlejning og salg – og de står meget gerne til rådighed for at svare på spørgsmål omkring sikkerheden ved arbejdstyper som dette. Se her

 

Vi ønsker held og lykke med projektet og håber du får mod på flere opgaver i fremtiden!

 

Går du og overvejer at male badeværelset? se her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *