Der er ikke noget, der kan opfriske et hjems udseende, som nymalede døre og dørkarme. Det kan dog være svært at vide, hvad det præcis vil koste at få en professionel til at gennemføre et sådant maleprojekt for dig, så du kan bruge din tid på noget andet og vænne tilbage til et perfekt udført resultat, der vil pynte hele dit hjems udseende.

Læs med herunder for at få en idé om, hvad maling af døre vil koste.

Hvad koster maling af døre?

Det er selvfølgelig svært at fastsætte en endelig pris for udførslen af et maleprojekt på døre. Det kommer nemlig an på, hvilken type maler du vælger, hvor mange års erfaring den pågældende maler har, hvor stort omfanget er og hvor mange døre du ønsker, at der skal males, samt hvorvidt den pågældende maler er en del af et malerfirma, eller om han/hun arbejder selvstændigt.

Dertil er der en prisforskel mellem de større og mindre byer. Det vil oftest være dyrere i de større byer, da leveomkostningerne også oftest er højere her. Der er selvfølgelig også forskel på, hvorvidt der er tale om sprøjtemaling eller manuel maling af dør. En sprøjtemaling ligger typisk fra de 700 kr. pr. dør. 

For at du er garanteret den bedst mulige løsning til den bedst mulige pris, kan du med fordel indhente tilbud fra en række forskellige malere. På den måde er du med til at sikre, at du får den bedste pris på maling af døre. 

3 gratis og uforpligtende tilbud – sådan gør du:

Det er relativt enkelt at indhente tilbud fra flere forskellige malere, hvis du gør brug af vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk. Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dit forestående malerarbejde, så du kan få dit maleprojekt gennemført til den bedst mulige pris.

Du skal blot klikke dig ind på deres hjemmeside og lave en kort beskrivelse af din maleropgave. Nævn gerne, hvis du har en bestemt deadline og medsend også gerne eventuelle billeder af dine døre. Når du har indsendt din opgave, får du en bekræftelsesmail, hvori du finder et link til et overblik over din opgave.

Herefter vil tre håndværkere kontakte dig indenfor tre arbejdsdage, med hver deres unikke tilbud. Det står dig frit for, hvorvidt du ønsker at vælge et af de tre tilbud eller lade være, det er nemlig helt uforpligtende at indsende din opgave.

Hvis du dog vælger en af de tildelte håndværkere, tilbyder 3byggetilbud.dk en gratis entreprisegaranti til din opgave. Dette betyder at du er dækket for op til 35.000 kroner på eventuelle fejl og mangler, hvis du er privatperson, samt op til 100.000 kr. hvis du er en forening eller et erhverv. Du kan med fordel bruge linket herunder til at komme i kontakt med 3byggetilbud.dk

Kan man selv male døre?

Du kan sagtens vælge at male dine døre selv, men det er vigtigt, at du har sat dig ind i hvordan du håndterer det at male en dør, da det er noget, der kræver præcision og snilde, for at opnå et godt resultat. Det er vigtigt at afmontere døren på korrekt vis, for det bedste resultat og forberede døroverfladen på bedst mulige måde, så du får et klart og glat resultat. Dette kræver en grundig rengøring, afslibning og grundbehandling, som skal gøres grundigt, sådan at du ikke står tilbage med et ujævnt resultat.

Når du maler, er det også vigtigt at være forsigtig, så du ikke stænker eventuel dørhåndtag, glas eller dine personlige ejendele til og så du undgår afdryp, der ligeså vil give et ujævnt resultat. Det er også vigtigt at anvende den rette maling i henhold til, hvilken type dør der er tale om, så malingen kan holde i lang tid. Det er samtidigt også meget vigtigt at bruge den rette mængde maling. Bruger du for meget maling på kanterne, kan det føre til at døren kan være svær at åbne og lukke. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i de nærmere omstændigheder omkring det at male dine døre, så du undgår sjusk og fejl og så du i stedet får et flot og jævnt resultat. 

Hvorfor lade en professionel klare arbejdet for dig? 

Hvis du i stedet lader en professionel klare jobbet for dig, er du garanteret et præcist job, hvor døren ikke sætter sig fast i dørrammen, så døren er sværere at åbne på grund af sjusk. Herudover kan du være sikker på, at døren er blevet forbehandlet på den bedst mulige måde med afslibning, rengøring og grundbehandling og, at døren er beskyttet på bedst mulig måde, så du undgår malestænk på eventuelle dørhåndtag eller glas i døren. Dette er meget vigtigt, så resultatet fremstår udført med perfektion og præcision.

Samtidig kan du også vide dig sikker på, at de omkringliggende omgivelser og dine personlige ejendele også er beskyttet på bedste vis og at der er anvendt den rette tørretid i henhold til valget af maling, før døren atter er påsat hængslerne. Herudover kan du også være sikker på, at der er anvendt kvalitetsrigt maling, så dine døre kan fremstå nye og flotte i mange år frem. Den rette maling kan ikke alene beskytte din dør, men den holder også støv, insekter og snavs væk. 

Ulemper ved selv at udføre arbejdet

Det kan være ganske hårdt at udføre et malerjob på dørene i dit hus. Ikke alene kræver det at du afmonterer dørene på korrekt vis, bruger tiden på grundigt at slibe hele dørens overflade og forbehandle den med det rette produkt, herunder også kanterne, så malingen holder i længere tid og så døren fremstår uden ru og synlige pletter. Herudover er der også selve malearbejdet, der kræver præcision og skarpe øjne for et perfekt udført resultat, så dine døre fremstår flotte og glatte og klare. Dette vil give dit hus et præcist og lækkert resultat, der ikke alene pynter dørene, men hele det rum, hvori døren er placeret. Herefter skal dørene atter genmonteres på korrekt vis. Det kan være hårdt for kroppen, hvis man ikke kender til de rette teknikker og du kan dermed spare dig selv for disse smerter ved at lade en professionel om at udføre arbejdet for dig og i stedet læne dig tilbage i sofaen og nyde at en anden tager det tunge læs.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *