Inden du maler

Det er utroligt vigtigt, inden du giver dig i kast med at male huset, at forarbejdet er i orden. Det er som ofte det, der tager længst tid men også det mange mennesker betragter, som det mest kedelige i processen. Rom blev ikke bygget på en dag, og forarbejdet er vigtigt, hvis man vil ende ud med et godt resultat.

Afdækning

Først grundrengøres der – dette kan gøres med grundrengøring eller malerrens. Dette fortynder man med varmt eller lunkent vand. Derefter tørres der efter med rent vand, for at gøre klar til den nye maling. Ny maling kan blive opløst, hvis ikke der bliver gjort ordentligt rent forinden. De små kemirester opløser den. For at sikre sig, at malingen sætter sig, skal der bagefter slibes med sandpapir. Desuden gør det processen nemmere, at overfladen er glat, når den nye maling skal på.

Herefter skal der males over med en form for spærrende maling. Dette kan både være i form af spærrende maling, spærrende grunder eller spærrende spray. Dette gøres for at spærre for nikotin- og vandskjolder, sod m.m. Hver har sit formål under spærringen, som kan læses under det enkelte produkt. Det er vigtigt at lade sin spærring sidde i mindst 12 timer, så det kan få lov til at trænge ind. Hvis man vil gøre sig sikker kan dette også gøres 2 gange.

Der kan spartles med flere forskellige produkter, afhængig af opgavens karakter. Der findes bl.a. Sandspartel, acrylspartel, fugemasse m.m. Det er som regel nødvendigt at spartle mindst 2 gange, da spartlingen synker. Den har til opgave at dække de ujævnheder, der kan findes i overfladerne, der skal males. Når spartlen engang er tørret skal det både slibes og grundes med maling. Det er meget vigtigt at slibe spartlingen inden maling da ujævnhederne kan være meget svære at slibe pæne, hvis først de er malet.

Herefter er du klar til at gå i gang med den maling, du har valgt til dit projekt.

Er du i tvivl om hvilken farve, eller type maling du vil bruge, eller hvad der passer godt sammen i et lokale?
Find inspiration til dit drømmeprojekt her.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *