Det er ikke altid nemt at være bådejer. Der er mange ting man skal have styr på og vedligeholde! Blandt andet maling af båden kan være en besværlig, og til tider, uoverkommelig opgave. I virkeligheden behøver det faktisk ikke at være så svært!

Det er nemt at sætte sig ind i den værdi, der er i at have en båd. Det forener familien og er en hyggelig hobby. Det er dog vigtigt at passe godt på sin båd – både så den er forsvarlig at sejle i, men også så man kan have den i mange år! Det er hverken svært eller hårdt. Det kan dog kræve, at du sætter kryds ved en dag eller to i kalenderen, til at gøre båden klar til sommersæsonen, så den kan blive søsat!

Det er ofte set, at folk har en plads til deres båd i deres havn året rundt. Så er det nemt og hurtigt at sejle ud og ind og så har det selvfølgelig det praktiske ved sig, at man ikke behøver skabe plads til den derhjemme i en garage. Det tager dog også lidt på en båd, at den ligger i vandet et helt år rundt, derfor er det vigtigt den er klædt på til det, så den ikke ældes hurtigere end normalt.

Mange glasfiberbåde, der ligger i vandet året rundt, bliver porøse og på grund af osmose, så trænger vandet ind i glasfiberen og skaber det der kaldes blypest. Både bliver imidlertid fyldt med alger, mens den ligger i vandet. Begge disse problemer kan være irriterende, men også alvorlige, hvis de ikke bliver bekæmpet.

Det er vigtigt at få den behandlet med en form for bundmaling. Vi anbefaler Jotun bundmaling. Jotun har igennem flere år dygtiggjort sig inden for maling til bl.a. både! De benytter sig af den nyeste teknologi til deres maling, for at give folk, ikke kun den bedste oplevelse, men også det bedste resultat og det har de haft succes med længe.

Sådan her får du din båd gjort i stand i 3 lette trin:

1 – Sæt tid af til at få den båd gjort istandsat og indstil dig på opgaven.

2 – Mal din båd med bundmaling på skroget og hele vejen op til og med vandlinjen.

3 – Båden sættes igen i vandet!

Jotun bundmaling benyttes til bådens skrog og minimerer friktionen, så det er lettere for dig at opnå den ønskede fart, fordi alger og andre ting, der sætter sig på bådens skrog er med til at sænke bådens fart. Derudover sænkes brændstofforbruget også betydeligt, da behandlingen af bådens skrog fjerner en stor del vandmodstand. I forbindelse med det minimerede brændstofforbrug giver det god mening, at bådens Co2-udslip også formindskes. Så det er ikke kun for bådens udseende det giver mening at vedligeholde den – det er også med til at spare dig for penge og skåne miljøet. Bådmaling kan bl.a. købes hos her(Decofarver el malgodt).

Det er derfor også vigtigt at du husker at holde din båd vedlige løbende årligt. Så snart alger får sat sig kan det være svært at komme af med dem igen. De kan, udover ovennævnte ulemper, også være med til at gøre skade på vandledninger på båden. Derfor anbefaler vi at du, i hvert fald, får båden vedligeholdt 2 gange årligt. Det behøver ikke tage lang tid, og hvis man holder af at have en båd med en flot udstråling, på samme måde som mange mennesker sætter pris på at have haft sin bil i vaskehal, så kan det hurtigt blive en hyggelig opgave.

Hvis konen alligevel har sat dig i gang med en arbejdsweekend og du skal have hele huset og sommerhuset gjort sommerklar, så ville det måske være en idé at læse om vores forslag til maling af terrasse. Klik her.

Har du andre planer om at male? Så kan vi anbefale at få 3 tilbud på dine maleopgaver med linket herunder.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *