Tilbud på maler opgave

MALING AF TRAPPE

Har du en ældre eller slidt trappe i din bolig, som godt kunne bruge en kærlig hånd? Du kan komme langt for pengene og få et fantastisk resultat ved at male og beklæde din trappe. Dermed bliver den genopfrisket og kommer til at se ny ud igen. Det kræver dermed ikke et større indgreb, som hvis du skulle udskifte din trappe. Vi giver dig her en komplet guide til maling af din trappe – så du opnår det bedste resultat.

Det er meget normalt, at en trappe med årene bliver slidt ned. Uanset om den går op til førstesalen eller ned i kælderen, bliver den hyppigt brugt. I bund og grund handler det om æstetik, og hvornår du er ved at være træt af at se på din nedslidte trappe. Her vil en klat maling og grundigt arbejde gøre underværker for din trappe i mange år frem.

Uanset om du ønsker at male din trappe selv, så anbefaler vi også, at du får 3 uforpligtende tilbud på opgaven. På denne måde kender du prisen på professionelt arbejde, men kan ligeledes regne på om det kan gå at gøre selv. (Husk at du kan få håndværkerfradraget). Brug knappen herunder til at indhente 3 uforpligtende tilbud. 

Forbered dig ordentligt

Forinden du begynder at male, kan det være en god ide at overveje, hvordan du kommer op eller ned af trappen, mens malingen tørrer. Hvis det er vigtigt for dig at bruge trappen dagligt, så kan du starte med at male hvert andet trin, så den fortsat kan bruges.

En af de vigtigste ting du bør gøre inden du kan begynde at male er, at du vasker og rengøre trappen. Dermed er der ingen snavs og skidt, der kan give ujævnheder. Her er det vigtigt, at du kommer godt ud i kanter og hjørner, så du får et flot resultat hele vejen igennem. Når trappen er tør, kan du skrabe de ujævnheder væk, der måtte være fra malingrester eller andet.

Anbefalet maling til trappe

Vi anbefaler, at du bruger Trestjerner gulvmaling til trappetrin (ses på nedenstående billede). Med denne maling opnår du en meget slidstærk overflade, hvilket også er hvorfor vi anbefaler den til de mere udsatte steder på trappen. Malingen findes i mat, halvblank og blank udgave, og malingen kan tones i næsten af alle farver. Man kan sagtens vælge at male hele trappen i Trestjerner gulvmaling, hvis man gerne vil bruge den samme type maling til hele trappen.

De steder på trappen, hvor der ikke er direkte slitage, kan man bruge LADY Supreme Finish (ses på nedenstående billede). Den bør dog bruges på de områder, hvor der ikke er direkte trafik – altså hvor folk går. Supreme Finish kan tones i et hav af forskellige farver, og du kan finde malingen i forskellige glansvarianter. 

Det skal du være opmærksom på 

Inden du kaster dig i gang med at male din trappe, bør du tage stilling til, hvordan du ønsker, at projektet skal ende med at blive til. Her bør du tage stilling til, hvordan trappen komplimenterer din indretning og stil. Du kan her vælge imellem mange forskellige typer af maling og lakering, hvis du ønsker at give det en farve eller ønsker at beholde træets struktur.

Det er vigtigt at du sikrer dig, at gulvene foroven og forneden af trappen er godt afdækket. Her kan vi anbefale, at du enten bruger afdækningsplast eller afdækningspap alt efter, hvilket gulv du har i boligen.

Tilbud på maler opgave

Til sidst skal du slibe hele trappen med et fint sandpapir eller en slibemaskine, så malingen kan sætte sig på trappen. Det vil efterlade en hel del slibestøv, som du kan fjerne med en mikrofiberklud eller ved at støvsuge.

Hvis der er sømhuller eller små skader, bør du udfylde disse huller med spartelmasse og sikre dig, at det har hærdet i mindst 24 timer, før du begynder at male.

Sådan maler du en trappe

Når du skal male en trappe, er det en god ide at starte med at male kanterne på trappen med en pensel. Det er nemmere at styre, og du kan komme helt ud i alle kanter og hjørner.

Herefter kan du begynde på trinnene, hvor det er bedst at bruge en minirulle. Minirullen er også ideel at bruge, hvis du har andre større flader på trappen. Her kan du med fordel stryge efter med en bred pensel, hvis du ønsker, at det skal være en hel glat overflade på din trappe. Sørg for at bruge malertape i de områder, du ikke ønsker, der kommer maling.

For at male en trappe skal du enten vælge en lak eller grunder, inden du bruger din topmaling. Det er en fordel at bruge en grunder, da malingen vil hæfte og dække bedre. Når det kommer til at bruge lak, kan en skibslak være god, hvis du ønsker at beholde træets struktur, men vil skabe en overflade der er skinnende, glat og som er resistent overfor vand eller andre væsker.

Vi anbefaler, at du bruger sikkerhedsudstyr, da det maling og lak du skal arbejde med, er terpentinbaseret. Her bør du en kulfibermaske i stedet for en almindelig støvmaske. Her anbefaler vi at bruge arbejdstilsynets vejledning omkring arbejde med stoffer.

Når du er færdig med at male, bør du give malingen to dage til at tørre, før du kan anvende trappen igen.

Du kan også, for at kende priserne på at få det klaret af en professionel indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven. Det koster intet, men det giver en god indikation af hvor meget man kan spare ved at gøre det selv. Du kan anvende knappen herunder, som vil lede dig videre til indhentning af 3 tilbud. 

Beklædningen af trappen

Hvis du synes, det er for stor en proces at male din trappe, kan du også nøjes med at beklæde din trappe. Her har du flere muligheder for at få et smukt resultat. Ved at beklæde din trappe, kan man ikke se den slitage, der er kommet på din gamle trappe. Du slipper dermed også for at slibe trappen og vente på, at malingen har tørret i to dage.

Til at beklæde din trappe, kan du vælge vinyl, tæppe eller laminatgulv. Her kan du passende skære til, så det passer med størrelserne på trinene. 

Tilbud på maler opgave

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *