Tilbud på maler opgave

Hvis du er klar på et nyt gør-det-selv-projekt i din bolig, så kan det være, at fliserne på badeværelset skal fornyes. Der er naturligvis mange måder, man kan forny rummet på, men hvorfor ikke starte med badeværelsesgulvet? Det er en glimrende måde, du kan ændre udtrykket i rummet på. Det gælder, uanset hvilken farve gulvet skal have.

Der er flere fordele, når man vælger at male badeværelsesfliser. For det første kan man vække nyt liv til gamle fliser. For det andet kan man gøre det på en relativ prisvenlig måde. For det tredje er det et projekt, du selv kan nå godt i mål med. Det kræver naturligvis bare, at du har gjort dig et forarbejde, så du bruger den rette badeværelsesmaling og teknikker. I guiden herunder hjælper vi dig godt på vej med at male badeværelse.

maling af badeværelsesgulv
maling af badeværelsesgulv

Forberedelse til maling af badeværelsesgulv

I ethvert projekt hvor du arbejder med at forny dele af dit hjem, så er det et must med god forberedelse. Før du går i gang med at male fliser i badeværelset, så vær sikker på, at du laver det forarbejde, der er nødvendigt. Vær sikker på, at du har det rette udstyr til opgaven. Vær sikker på, at du har købt den rette badeværelsesmaling, og at du bruger det korrekt. Tager du højde for disse ting, så er der alle gode muligheder for at nå godt i mål. Gulvet er trods alt noget, som gerne skal holde sig pænt i mange år frem, og det har meget af sige ift. det indtryk, et lokale giver.

Hvis du gerne vil nå godt i mål med dit nye badeværelsesgulv, så kan du følge guiden herunder.

Tilbud på maler opgave

Trin 1: Rengør af fliser på badeværelse

Før du begynder på maling af fliserne, så skal de rengøres – både i og udenfor brusekabinen. En god og grundig rengøring af badeværelset er alfa og omega for, hvordan dit slutresultat bliver. Sidder der kalkrester, fedtrester eller andet, så er der risiko for, at gulvmalingen kan skrælle af – og ønsker de fleste at undgå.

Start med at bruge kalkfjerner på hele badeværelsesgulvet. Herefter skal du finde et ekstra stærkt rengøringsmiddel designet til brug på badeværelser, så du er sikker på at komme helt af med eventuelle fedtlag mellem flisen og gulvmalingen.

Trin 2: Rengøring af fliser på badeværelse

Efter en grundig rengøring er næste skridt, at gulvet skal slibes. Det er vigtigt, at du lader gulvet tørre helt, før du begynder at male dine gulvfliser. 

Brug gerne helt fint sandpapir, og slib badeværelsesfliserne indtil de er matte. Årsagen til at gulvfliserne skal slibes er, at det er mere modtageligt overfor grunding, som skal på, før der males.

Efter du er færdig med at slibe fliserne på badeværelsesgulvet, vil det formentlig være fyldt med støv. Du skal derfor i gang med anden rengøring og sørge for, at alt støv fjernes fra badeværelset inden du går videre i processen.

Trin 3: Grunding af fliser

Tiden er nu inde til, at fliserne på badeværelsesgulvet kan behandles med en grunder inden at du kan male dine gulvfliser. Formålet med at grunde et gulv er, at malingen kommer til at sidde pænere på fliserne. Grunder man ikke fliserne, så vil det være svært for malingen af binde sig, på grund af flisernes glatte overflade. 

Du kan med fordel vælge en grunder, som er helt ren, og som ingen pigmentering har. Det er nemlig den bedste forudsætning for, at grunderen hæfter sig bedst til badeværelsesfliserne. Når du køber en grunder hos en forhandler, så vil der oftest stå en vejledning bagpå – både ift. hvordan du påfører den – og ikke mindst hvor lang tid den skal tørre. En grunder har stort set samme konsistens som almindelig maling. Du vil derfor også skulle male den på fliserne, helt på samme måde som når du ellers maler.

Det er vigtigt, at grunderen tørrer helt, før du begynder på at male badeværelsesfliserne, nemlig denne fejl begår mange, som er gået i krig med at male badeværelsesfliser. 

Find den bedste pris på Trestjerner – Gulvmaling til badeværelse (priser opdateres dagligt) 

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 

 

Flisemaling eller epoxymaling til badeværelse?

Når der skal vælges maling til badeværelset, så er der flere ting, du kan vælge maling ud fra.

Hvis du vil bruge flisemaling, som er lys, så kan en vandbaseret maling være et godt match. En vandbaseret lys farve mister nemlig ikke glansen på samme måde, som f.eks. en oliebaseret vil.

Hvis badeværelsesgulvet skal have en mørk farve, så er en oliebaseret gulvmaling omvendt et godt match.

Som hovedregel skal et gulv altid gerne have to omgange maling. Begynd dog ikke på lag nummer to, før det første har haft god tid til at tørre. Hvis man begynder på andet lag for tidligt, kan man komme til at trække spor i den forrige maling. Det vil vise sig som striber på badeværelsesfliserne, når du er helt færdig.

Epoxymaling, også kaldt emalje, er en anden type maling, man kan bruge. 2-komponents epoxymaling er det ideelle valg, hvis du vil have et gulv, som er ekstra slidstærkt – og også hvis du vil have et gulv, som er nemt at rengøre. Så hvis du overvejer dette, så bør du kigge nærmere på epoxymaling til badeværelset. 

Vi håber, at du er blevet klogere på dit valg af maling til badeværelse. Hvis du har nogle spørgsmål, så kan du finde endnu mere rundt omkring på siden, men du er også velkommen til at skrive til os.

Billede fra Middelfart Epoxygulve
Billede fra Middelfart Epoxygulve

Vi vil altid anbefale, at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på det, således at du kender prisen.

Skal du også have nye fliser på dine badeværelsesvægge eller bryggers vægge? Så skal du benytte dig af en vådrumssikring og en vådrumsmaling, her vil vi anbefale en vådrumsmaling fra Jotun, som har en filmdannende overflade der sikrer dine vægge mod skimmelsvamp. 

Læs mere om vådrumssikring af dine badeværelsesvægge eller bryggers vægge her.

Tilbud på maler opgave

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *