Tilbud på maler opgave

Når man træder ind i en bolig, har gulvene meget at sige for hjemmets udtryk. Er et gulv lyst, vil det typisk også give fornemmelsen af mere lys og plads. Er gulvet omvendt mørkere, kan det give en oplevelse af, at et rum bliver mindre. De fleste foretrækker et hvidpigmenteret gulv. 

Hvis du går med et ønske om at forny et eller flere rum, så kan det være, at et lysere trægulv er løsningen. En af de mest populære behandlinger at lysne gulvet, er med hvidpigmenteret gulv. Med hvidpigmentering har du en række forskellige muligheder. Det skal vi se nærmere på her.

De forskellige muligheder med
hvidpigmentering

Når man arbejder med hvidpigmentering, kan det efterlade et trægulv med forskellige resultater. Generelt har man tre muligheder til et hvidpigmenteret gulv. Man kan bruge: Hvid lak, hvid olie eller hvid sæbe. Forskellen på de forskellige behandlinger er ikke kun den farve, det efterlader gulvet med. Det kan også gøre gulvet slidstærkt i forskellige grader.

Hvid lak

Når man arbejder med hvid lak, har man forskellige muligheder. Den hvide lak giver gulvet en overflade, som er helt glat. Derudover kan man vælge mellem finish, der er mat, halvmat eller blankt. Tit og ofte er det afgørende for valget, hvilket udseende man selv foretrækker til gulvet.

En af fordelene ved at lysne gulvet med hvid lak er, at det er særdeles slidstærkt. Og som en ekstra bonus bliver gulvet også nemt at rengøre, da overfladen er glat. Kommer der ridser og hakker i lakken, skal man være opmærksom på, at det ikke lige er til at fjerne. Det vil kræve, at gulvet først skal slibes ned, for derefter få en ny behandling med lak.

Hvid sæbe

Når man hvidpigmenterer gulvet med en hvid sæbe, så giver det et rustikt udseende. Til forskel fra både hvid lak og hvid olie, er gulvet ikke nært så modstandsdygtigt, når det behandles med hvid sæbe. Omvendt kan det repareres, hvis der kommer ridser eller andet i gulvet med tiden.

Tilbud på maler opgave

Hvid olie

En behandling med hvid olie giver samme slidstærke gulv, som når man behandler med hvid lak. Det giver nemlig gulvet en lukket overflade. Derudover så er gulvet også let at rengøre.

Fordelen ved den hvide olie, sammenlignet med den hvide lak, er at ridser og hakker kan repareres – uden at hele gulvet skal slibes ned, vel og mærke. Hvis det rigtige for dit gulv er en hvid olie, så anbefaler vi her: 

Det kan være en fordel at behandle med lud

En ludbehandling er en af de ting, man ikke kan undgå at falde over, når et gulv skal gøres lysere. Med lud har man nemlig mulighed for at give gulvet en behandling, som gør det så hvidt som muligt. 

Når der arbejdes med lud, så skal gulvet behandles med det, før hvidpigmenteringen begyndes. Med tiden vil en hvidpigmentering blive mere gullig, hvis ikke gulvet er ludbehandlet forinden, da træet kan trænge gennem både lakken, olien og sæben.

Se videoen herunder for at få nogle flere tips til den rigtige behandling

Tilbud på maler opgave

Pas godt på dit trægulv

Når man har et trægulv, så er det naturligt, at det bliver slidt med tiden. Du har dog muligheden for at holde det pænere i længere tid, hvis du passer godt på det. Og netop her er der flere ting du kan gøre.

Ingen sko indendørs

Der er alle gode grunde til at tage skoene af, når man har et træsko. Selvom det kan være nemt og hurtigt at gå ind med sko på, så sidder der ofte småsten og sand på undersiden af skoene. Disse kan være med til at ridse gulvet. Højhælede sko kan desuden heller ikke anbefales, da hælen også kan give mærker.

Filtpuder er et must

Filtpuder er og bliver et must under dine møbler når du har et hvidpigmenteret gulv. Det er det sådan set på alle trægulv. Det gælder alt fra stoleben, sofaens ben og andet som kan give ridser på gulvet. Filtpuder kan for det meste købes relativt billigt, og det kan være rigtig godt givet ud på sigt, når du vil passe godt på dit trægulv.

Brug tæpper på udsatte steder

Et af de steder i boligen som er ekstra udsat, er ved hoveddøren, terrassedøren og andre døre, som åbner op ud til. Det er her, man går ind med sko på, det er her, gulvet bliver ekstra udsat for vand, sne m.m. Derfor er der også alle gode grunde til at bruge tæpper disse steder. Der er nemlig med til at tage det værste af det snavs, som kommer med ind.

Du kan med fordel investere i et tæppe udenfor døren, som er til den grove side. Lige når man kommer ind kan du samtidig placere et tæppe, som er lidt finere, som kan tage det sidste snavs på skoene.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *