Betongulve kan give et unikt udtryk til ens indretning. Det gælder i den grad også, hvis man maler betongulv. Hvis du har besluttet dig for, at du vil kaste dig ud i malerarbejdet, så er der hjælp at hente her. Et godt forarbejde kan nemlig hjælpe dig godt i mål, så du får det resultat, du drømmer om. Hvilket er det vi alle drømmer om når vi har fundet en god gulvmaling til beton, ikke sandt?

Betonmaling med oliemaling eller akrylmaling

Når der skal vælges gulvmaling til et betongulv, så er der meget forskelligt at vælge mellem. Noget du helt sikkert vil støde på, er oliemaling og akrylmaling. Men hvad er forskellen på de to?

Oliebaseret maling er et fint valg for den private husstand, hvor det ikke er et must, at gulvet skal være meget slidstærkt. Fordelen ved at anvende oliemaling er, at det er nemt at arbejde med. Man skal kun være opmærksom på, at det kan have en kraftig lugt – brug derfor gerne maske, når du maler gulvet, så du kan holde lugten væk.

Med akrylmaling har man en maling, som er hurtig til at tørre – i hvert fald sammenlignet med oliemaling. Derudover er akrylmaling et godt valg, hvis man vil give betongulvet en hærdning, som er lidt hårdere, end med oliemaling. Hvis man bruger denne maling til et helt nyt betongulv, skal man være opmærksom på, at det først må bruges, når betongulvet er 6 måneder gammelt.

Betongulve som er malet tidligere

Hvis du står med et betongulv, som har været malet før, så skal du gerne gennem lidt forarbejde, før malerarbejdet begynder. Til en start, så fjern gerne maling der sidder løst. En effektiv måde at gøre det på er ved at investere i en lakskraber. Næste skridt er at give gulvet en grundig rengøring – det giver dig den bedste forudsætning for at komme godt fra start.

Hvis dit gulv har blanke områder, så skal de gerne slibes, indtil de er matte. Når dette er gjort og gulvet er helt tørt efter rengøring, så kan du begynde på malerarbejdet.

Maling af nyt og tørt betongulv

Ved et nyt betongulv er det vigtigt, at man starter med at rense det for betonslam. Hvis gulvet har bobler, buler eller andet, så skal disse gerne slibes, indtil gulvet har en ensartet og jævn overflade.

Det er ligeledes vigtigt med fine blandingsforhold på dit beton, da det kan betyde meget efterfølgende. Det kommer selvfølgelig an på hvor henne du skal lægge gulvet.

Næste skridt er rengøring. Sørg for at gulvet støvsuges grundigt.

Før selve malerarbejdet kan begynde, skal gulvet grundes. Sørg for at det er helt tørt, før du begynder med gulvmalingen.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *