Tapet med sten eller mursten er populært

Er du ved at være træt af de traditionelle hvide vægge i hjemmet, kan du for alvor sætte et personligt præg på hjemmet ved at vælge murstenstapet til væggene. Her vil du skabe en stemning, som var det fritlagte mursten eller sten.

Når du vælger at dekorere din væg med murstenstapet, er det med til at bryde de vante hvide vægge med et anderledes og unikt præg. Der er mange forskellige stentyper og varianter at vælge imellem, hvorfor du kan få det præcis, som du ønsker. Et murstenstapet er med til at give et rustikt præg til hjemmet.

Ved at vælge mursten eller sten, som en beklædning til din væg, får du skabt en varm og hyggelig stemning til hjemmet, som du ellers ikke kan få på samme måde. Her kan du vælge imellem mange forskellige mønstre og designs, så det passer til dit hjem, og hvad du forbinder med noget hyggeligt.

Du kan vælge at bruge murstenstapet som beklædning til enten en enkelt væg eller et helt rum. Det handler meget om det lysindfald, du ønsker, der skal være i din bolig, og hvad du ønsker at skabe med at bryde de hvide vægge. Dette er desuden blevet utrolig populært med årene blandt både unge og ældre. Her kan du bryde det minimalistiske og traditionelle ved at give dit hjem noget kant og sjæl gennem murstenstapet.

Se hvordan du sætter tapet op nemt og hurtigt:

Når du skal lave en ægte murstensvæg, kan du vælge at bruge gamle sten eller finde nogle nye sten på markedet. Det kan være et omstændigt arbejde at kaste sig i gang med. Det vil derfor være nemmere og hurtigere at vælge et murstenstapet. Her kan du også vælge et murstenstapet, der enten afspejler nye eller gamle sten. Der er heldigvis mange forskellige valgmuligheder, hvorfor der helt sikkert er noget at finde for enhver smag. 

Murstenstapet er heldigvis nemt at sætte op. Da det er ren tapet, kan du blot beklæde din eksisterende glatte væg med det tapet, du finder mest interessant. For at komme et skridt nærmere, bør første skridt være at finde de rette sten til din murstensvæg.

Sådan vælger du den rigtige mursten til tapetet

Når du skal vælge sten eller mursten til dit murstenstapet, kan det være svært at overskue ens muligheder. Der er med tiden kommet mange flotte og smukke muligheder at vælge imellem, hvorfor det godt kan betale sig at bruge lidt ekstra tid på det. Her kan du kan vælge mellem forskellige strukturer og farver på sten, der ligner de rigtige på en prik. Der er både røde, sorte, grå og gule mursten, som du kender fra det virkelig liv. Her vil du kunne vælge nogle finpudsede sten eller et murstenstapet med patina, alt efter hvad der passer bedst til din smag.

Det kan være en fordel enten at vælge de mursten, som du evt. har i din bolig, eller at du vælger mursten, der passer til dit gulv eller indretning generelt. Dermed vil det gå op i en højere enhed og give et fantastisk helhedsindtryk i boligen.

Du skal endelig ikke være bange for at vælge forkert eller vælge efter, hvad du synes hitter hjemme hos dig lige nu. Det er heldigvis nemt at ændre eller udskifte, hvis du får lyst til at ændre til et andet murstenstapet. Det vil både have været sværere og dyrere, hvis du havde en rigtig murstensvæg.

Valg af den rigtige farve

Murstenstapet er blevet så populært, at du kan finde mange forskellige varianter på markedet i dag. Der er derfor noget for dig, som går op i din boligindretning, og for dig som ønsker at der skal ske noget helt nyt i hjemmet. Da mulighederne er mange, er det ideelt at gøre sig nogle overvejelser om sit valg, forinden man undersøger markedet. Det kan blandt andet være, hvilke rum og vægge du ønsker at beklæde med murstenstapet. Herefter bør du forholde dig til hvilke typer og farver af sten, der vil passer til det aktuelle rum. Murstenstapet kan du stort set bruge i alle rum, undtagen badeværelset. Det kan være ideelt til væggene i stuen, soveværelset, kontoret eller hvis du har en vinkælder.

Murstenstapet går godt sammen med varme og mørke møbler i hjemmet. Det kan også sagtens gå an, hvis du har et tema kørende med kobberlamper eller metal i hjemmet. Generelt er murstenstapet en god måde at indramme et hyggehjørne på eller skabe et rum i et rum

Mand arbejder med tapet

Tapet giver billigt et godt og autentisk resultat

Hvis du er på jagt efter en løsning, der vil gøre indtryk og skabe et nyt “look” i hjemmet, bør du helt sikkert vælge murstenstapet. Der er flere fordele ved at vælge murstenstapet til at indrette din bolig med. Først og fremmest er der mange, der drømmer om at have sin egen murstensvæg med fritlagte sten. Da det er dyrt, kan du spare mange penge ved at lave en væg af murstenstapet. Det er dermed billigere, men også langt nemmere at beklæde væggen med. Da væggen ikke behøver nogen forbehandling, før du monterer murstenstapetet, er det hurtigt klaret, og du kan allerede nyde dit murstenstapet samme dag.

Sammenlignet med en murstensvæg, kræver det ikke at væggen bliver bygget af en professionel fagmand, så isoleringen og grundarbejdet er i orden. Det kan derfor være et større indgreb i både væggen og pengepungen. Med murstenstapet i stedet sparer du penge og kan let udskifte det igen, hvis du føler for noget nyt.

Vær opmærksom på sammenhængen af sten i tapet

Boligindretning er med årene kun blevet mere interessant og populært. Du kan i dag gå i mange retninger for at skabe et personligt hjem, hvor man ikke er i tvivl om, hvem der bor i hjemmet. Når du har så mange muligheder at vælge imellem, er det også aktuelt at forholde sig til, hvilken stil man har i hjemmet og om der er en sammenhæng mellem murstenstapetet og resten af rummet.

Du har mulighed for at vælge murstenstapet med granitsten og kæmpesten, der giver et unikt særpræg i hjemmet. Her er kunsten at sammensætte de møbler og belysning, der får det hele til at gå op i en højere enhed. For dig som elsker at nørde med boligindretning, er det en spændende mulighed for at skabe nogle helt fantastiske rum i din bolig.

Her bør du overveje, om det vil passe bedst med lyse eller mørke sten til rummet. Har du et køkkenalrum, kan du evt. beklæde dit køkken med det samme murstenstapet, som du evt. bruger på en af væggene i stuen. Der vil derfor være en genkendelighed i rummet, der skaber et naturligt blikfang. Her kan du med fordel bruge en mørk sten til at indramme sofahjørnet eller i et område, hvor du har en pejs i nærheden. Det giver en varm og hyggelig stemning til rummet.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *