Kombiner tapet og maling

Der er i dag flere muligheder for at indrette sit badeværelse end med fliser og klinker. Er du derfor på jagt efter en ny måde, hvorpå du kan sætte dit personlige præg på badeværelset, kan du bruge tapet og maling. Du bør vælge vådrumstapet eller maling, der er udviklet til vådrum. På den måde har du mulighed for at kombinere tapet og maling, så du kan skabe præcis det resultat, du går efter. Der findes mange forskellige vådrumstapeter eller vådrumsmalinger. Du kan dermed vælge imellem mange forskellige farver og designs, så du rammer dine ønsker og præferencer.

Fordelen ved at anvende vådrumsmaling er, at det er slidstærkt og vandafvisende. Du får dermed en løsning, der holder sig pæn og flot i mange år frem. Det er også ideelt at anvende i brusenichen. 

Se hvordan du sætter tapet op

Vandtætte tapeter er et hit

Vandtætte tapeter eller vådrumstapeter er blevet modtaget med åbne arme i Danmark. Der er flere og flere dansker, der begynder at anvende vådrumstapet på badeværelset i stedet for fliser og klinker. Det giver lange flere mulighed for at skabe noget unikt og lækkert på badeværelset.

Der er flere fordele ved at anvende vådrumstapet end klinker og fliser. Først og fremmest får du en fleksibel løsning, da det er let at udskifte, hvis du ønsker et nyt design på badeværelset. Derudover er det vandafvisende, så du kan bruge det både på væggene og i brusenichen. Det er fremstillet i et slidstærkt materiale, hvorfor det kan holde sig pænt og flot i mange år frem. Materialet kan holde til at blive rengjort, hvorfor det også er praktisk at have.

Vinyltapet egnet til alle rum inkl. badeværelse og køkken 

Tapet i vinyl er særlig velegenet som vådrumstapet og i køkkenet, da materialet er vandafvisende og resistent over for damp. Vinyltapet er derfor også nemt at rengøre med en fugtig klud, da det er vaskbart og samtidig er vinylmaterialet utrolig slidstærkt, hvorfor vinyltapet har en lang levetid i forhold til mange andre tapettyper. Derfor er vinyltapet det oplagte valg hvis du gerne vil have tapet til baderum eller dit køkken.

Vinyl maling skal være godkendt

Vinyl er også et materiale, rigtig mange bruger på badeværelset og i køkkenet. Der findes et stort udvalg af forskellige designs, farver og mønstre på vinyltapeter. Der er derfor noget for enhver smag. Vinyl kan du bruge i stort set alle rum, da du her kan skabe forskellige miljøer og stemninger alt efter, hvilket rum du er i gang med at indrette.

Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at vinyltapetet eller vinylmalingen du bruger, er godkendt til vådrum. Hvis ikke det er godkendt, kan du ikke være sikker på, at det vil fungere på badeværelset. Her bør du opsøge en professionel GVK-autoriseret fagmand, der kan hjælpe dig med at montere vinyltapetet. Det kræver, at man kender materialet og kan svejse. Dermed får du det flotteste resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem.

Et godt alternativ til fliser

Du er sikkert bekendt med fliser og klinker på badeværelset eller i køkkenet. Det har gennem de sidste mange år været det mest populære materiale at anvende i disse rum. Det giver et stilrent resultat, og det er et materiale, som du ved kan holde sig pænt i mange år og som dermed er let at vedligeholde. Det er særligt ideelt med klinker på badeværelsesgulvet, hvis du har gulvvarme. Klinker og fliser giver nemlig fuldt udbytte af gulvvarmen, da de er gode til at holde på varmen.

Når det kommer til væggene og brusenichen, så kan du være lidt kreativ ved at tænke ud af boksen. Her kan det være aktuelt med vådrumstapet eller vinyltapet, hvis du er ved at være træt af de traditionelle klinker og fliser. Dermed har du et materiale og en løsning, der kan det samme som klinker og fliser kan. Du får bare et flottere resultat med langt flere muligheder ift. design og mønstre ved at vælge et vådrumstapet til badeværelset. 

Maling af fliserne

Hvis du har fliser eller klinker i dag, som du ønsker at lave om, kan du overveje at male dem i stedet for at købe nogle nye. Dermed undgår du at skulle købe nogle nye klinker eller fliser for at kunne udskifte de gamle, du har på badeværelset eller i køkkenet.

Det vil være en større proces, der skal sættes i gang, da alle klinker og fliser skal tages af, for at der skal laves et nyt grundarbejde, før de nye fliser kan sættes på igen. Det vil dermed blive en langt større omkostning for dig, end at male ovenpå dem du har i forvejen. Ved at male dine eksisterende fliser eller klinker, får du dem, præcis som du gerne vil have dem. Her kan du selv bestemme, hvilken farve eller farver der skal være på fliserne. Du kan også selv lave et mønster, hvis du ønsker det. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan male, og hvordan farverne kan kombineres på de forskellige klinker og fliser. Det er vigtigste er dog, at du bruger vådrumsmaling, der er godkendt. Dermed er du sikker på at du ender med et resultat, der bliver flot og som ikke begynder at skalle og falde fra hinanden hurtigt igen.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *