Maling af huset

Maling af hus udvendig pris: Der er ikke noget, der pynter og får et hus til at se nyt og friskt ud som en klat maling. Husets facade er det første andre ser, når de besøger eller kommer i nærheden af dit hus. Dermed er det med til at danne det første indtryk af, hvordan du bor. Hvorfor ikke lægge pengene der, hvor andres førstehåndsindtryk af dig og din bolig ligger?

Der er mange gode grunde til, hvorfor maling af hus udvendig er en rigtig god idé. Blandt andet pynter og opfrisker det dit hus udseende, men det er faktisk også praktisk og kan hjælpe dig for fremtidige omkostninger.

Trænger du også til en opfriskning af husets ydre facade? I så fald er der noget, du bør vide, inden du kaster dig over malergrejet selv.

Maling af hus udvendig pris

Det er meget svært at fastlægge en præcis pris uden at kende til de nærmere omstændigheder omkring lige netop din bolig. En maler koster alt mellem 250 og 500 kroner i timen afhængig af, hvilken typer maler du vælger, hvor meget erfaring han har, om maleren er selvstændig eller del af et malerfirma, opgavetypen, maleropgavens opfang og hvorvidt der er tale om en malervirksomhed i de større eller i de mindre byer.  De større byer er oftest dyrere, da leveomkostningerne i de større byer også oftest er højere. 

Ved maling af facade kommer det også ofte an på, om der er tale om maling af træfacade eller murværk eller, hvorvidt der er tale om farveskift eller ej. Typisk vil du kunne aftale en fast pris per kvadratmeter facade, der skal males. Det kunne eksempelvis være 200 kroner – så hvis du har 125 kvadratmeters facade, ville det koste 25.000 kroner at få en professionel maler til at udføre arbejdet.

Selvom det kan lyde som mange penge, kan det være en ganske god investering at gøre. Investeringen skyldes, at det er sundt for huset og kan spare dig for fremtidige udgifter. Prisen kan dog blive både billigere og dyrere alt afhængigt af, hvilken maler du vælger. Derfor kan du med fordel indhente tilbud fra flere forskellige steder, så du får den bedste pris.

Jeg indhentede 3 tilbud på maling af min villa udvendigt. Kort tid efter fik jeg svar, med et tilbud fra 3 forskellige malerfirmaer, og kunne derfor selv vælge, hvilket firma som skulle male mit hus.
maling af hus udvendig

3 gratis og uforpligtende tilbud – sådan gør du:

Det er i dag relativt enkelt at indhente tilbud, når man skal have udført malerarbejde. Der findes nemlig adskillige internettjenester, der sørger for, at du får de bedste priser på maling af facade og andet håndværkerarbejde.

En af disse tilbudsplatforme er 3byggetilbud.dk, hvor du kort beskriver det forestående udvendige maleprojekt samt eventuelle billeder, en beskrivelse af husets facade – mursten eller træ? Og herudover også en eventuel deadline for, hvornår du ønsker projektet skal være færdigt. Herefter udfylder du dine personlige oplysninger, så håndværkerne har en mulighed for at kontakte dig, og indsender din opgave. 

Når det er gjort, skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail, hvori du også finder et link til et overblik over din opgave. Inden for blot tre arbejdsdage vil du herefter blive kontakte af tre forskellige håndværkere, der hver især kommer med deres unikke tilbud på udførslen af dit maleprojekt.

Et sådant tilbud vil ofte være en fast pris, men det kan være, at håndværkerne har brug for at se dit hus, før de fastlægger en hel præcis og fast pris. På denne måde ved du præcis, hvad du har at gøre med.

Det står dig nu frit for, hvorvidt du ønsker at acceptere et af de tre tilbud, eller om du har fortrudt. Der er ingen forpligtelser forbundet med at indhente tilbud via platformen, så du kan nemt afvise, hvis du skulle fortryde.

Hvis du vælger at acceptere en af de tre tildelte håndværkeres tilbud, er du samtidig dækket, som privatperson, med en gratis entreprisegaranti på op til 35.000 kroner, hvis der skulle forekomme fejl og mangler under og efter malearbejdet, samt op til 100.000, hvis der er tale om erhverv eller forening.

Du kan derfor forvente et fejlfrit og perfekt udført resultat.

Hvorfor lade en professionel gøre det?

Det er selvfølgelig altid billigere at ty til en løsning, hvor du selv står for maleprojektet. Dette kan sagtens gøres med et fint resultat, men det er samtidig også vigtigt, at du sætter dig godt ind i arbejdet inden tiden. 

En professionel ved præcis hvordan du forbereder en facade, inden du går i gang i henhold til hvilken type facade, der er tale om. Det er vigtigt at arbejde med en rengjort overflade, når man går i gang med et maleprojekt og at der er brugt det rette rengøringsmiddel.

En professionel vil også vide, hvordan man skal håndtere eventuelle fugtproblemer, da det er vigtigt at facaden er tør, når du går i gang. Ligeså vil en professionel vide, hvornår det er bedst at male, samt hvilken type maling, der egner sig bedst til din facade.

Det er nemlig vigtigt at finde det helt rigtige match, når det kommer til valg af maling, så du undgår fugtskader og så malingen kan holde sig pæn i mange år frem. Hos en professionel ved du, at der bliver anvendt kvalitetsmaling og at maleren kender til de rette teknikker og kan udføre arbejdet med et resultat, der besidder præcision og perfektion. 

Når du vælger en professionel, kan du spare dig selv for kropssmerter i ryg og nakke samt ømme muskler, efter at have udført malearbejdet selv. En professionel ved præcis, hvilke teknikker der bør bruges, så man undgår at ødelægge sin krop. Du kan i stedet spare din krop disse skavanker og læne dig tilbage i din sofa, imens en professionel klarer jobbet for dig.

Hvorfor det er en god idé at male hus udvendig?

Når du vælger den rette maling, hjælper det nye lag af beskyttende maling dit hus mod vejrskader, insekter og støv. Hvis du har et træhus, kan den rette maling samtidig også forebygge forrådnelse af træet. Det helt rigtige og kvalitetssikre malerjob kan dermed spare dig for mange omkostninger i fremtiden.

Det er derfor en rigtig god idé at overveje, hvorvidt det er en investering, du ønsker at tage del i for at skabe fordele i din fremtid. Samtidig vil du stå tilbage med et flot og præcist resultat, så dit hus vil fremstå skarpt og flot og afsende det perfekte førstehåndsindtryk hos dem, der besøger dit hjem. 

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *