Din bolig er i evig forandring. Du skifter stil, bygger om og river ned og der er altid løbende vedligehold på en ejendom,

Det kan lyde som meget arbejde. Men se det som en fantastisk mulighed for at skabe en bolig som du og din familie stortrives i, netop fordi du med små midler, som for eksempel udendørs maling både kan vedligeholde og forlænge levetiden på din bolig. Og samtidig  sætte dit helt eget præg på den, så den afspejler dig og din families personlighed. Og det er ikke kun facaden på din bolig, der danner førstehåndsindtrykket, når man ankommer til adressen, det gør standen på garage og udbygninger og stakit eller plankeværk også

Her hos maleeksperten.dk har vi samlet en række artikler, der kan give dig inspiration og en masse brugbar viden, så du er klædt godt på, når du skal i gang med dit projekt. Vi ved nemlig, at jo mere viden du har om et område, des færre udfordringer møder du på din vej.

Forny, forbedr eller vedligehold din bolig.

Maling kan gøre underværker for din boligs udtryk. En opfriskning af de eksisterende farver eller et helt nyt farvetema kan forøge skønheds værdien på din bolig betragteligt. Det er både til stor glæde for dig og din familie i det daglige, for ikke at tale om dine naboer, men det har også stor betydning den dag, du ønsker at sælge din bolig.

Bor du i en murstensvilla, så har du mange muligheder for at ændre udtrykket på din bolig. Er du træt af farven på de rå mursten eller har huset haft flere skader som det har været umuligt at skjule, så er maling en effektiv måde at skabe en stor forskel. Du kan vælge at male direkte på murstene, selvfølgelig med grundig forberedelse, eller du kan vælge at få pudset huset og derefter malet det i lige præcis den farve, som du holder mest af. Det kan også være du drømmer om kalket murværk. Er det udelukkende et farveskift du ønsker, så kan du som sagt male direkte på murstene, men har du reparationer, der vil kunne anes gennem malingen, så foreslår vi, at du undersøger mulighederne for at pudse huset op.  En tyndpudsning hvor man stadig kan ane murstene vil være tilstrækkelig hvis det kun skal dække over skønhedsfejl forårsaget af små reparationer, men ønsker du at skjule reparationer af større skader, så kan det være en hel pudsning af facaderne er løsningen for dig.

Bor du i et hus i træ eller med delvis træbeklædning, så er det vigtigt, at du løbende vedligeholder træet, så det ikke får svamp og råd. Det kan gøres med træbeskyttelse med eller uden farve eller med en træmaling lavet specielt til udendørs bemaling. Når det er tid til at give træbeskyttelse eller anden udendørs træmaling, så er det oplagt at overveje om det samtidig er tid til et farveskift.  Farver har utrolig meget at sige for helhedsindtrykket på boligen og trænger du til forandring, så kan ændring at hus farve eller farven på udbygninger og / eller stakit give din bolig et helt nyt liv. Er du i tvivl om hvilken farvenuance du skal vælge, så søg råd og vejledning hos dit lokale byggemarked eller konsulter en professionel maler og lån et farvekort med hjem.. Ønsker du at gøre brug af en professionel maler, så kan vi være behjælpelige med at indhente 3 helt gratis og fuldstændig uforpligtende tilbud til dig.

træmaling udendørs

Vigtigheden af god forberedelse

Når det udvendige af boligen skal have en overhaling, så er det vigtigt at lave grundige forberedelser. Har du en murstens bolig, så er det for eksempel vigtigt, at du grundigt afrenser muren, så alt gammel snavs løsner sig og så eventuelle løse fuger løsner sig, så du får overblik over murens samlede sundhedstilstand. Du kan rense murværket ned ved bruge en trykspuler og en stålbørste. Det er også vigtigt at få udbedret sætningsskader og manglende eller porøse fuger inden du overvejer at male facaden. Det er muligt selv at lave mange eller alle forberedelserne til maling af murværk, men hvis du er det mindste i tvivl om egen formåen, så anbefaler vi, at du overlader opgaver som reparation af fuger til en professionel. 

Skal du male udendørs træværk, om det er gavlbeklædning, vinduer og døre eller plankeværket omkring haven, så er det vigtigt at træet er forberedt, inden det males. Råddent og beskadiget træ skal udskiftes. Maler du ovenpå råddent eller på anden måde beskadiget træ, så kan fugtproblemet fortsætte bag malingen som også vil begynde at skalle af efter kort tid.. Træet  skal affedtes med et rengøringsmiddel beregnet til træ og derefter tørres over med rent vand. Løs maling skal skrabes af og træet skal have en let slibning for at sikre, at malingen kan sidde godt fast. Er der stadig gammel maling tilbage på træet, så sørg for at slibe overfladen mat.

Samtidig med, at du køber maling, så er det er god idé at tænke på afdækning ,så du ikke bagefter står med malerpletter på fliser eller grus, som du ikke kan fjerne igen. Indendørs bruger man ofte afdækningsplast, men udendørs er det sjældent hensigtsmæssigt på grund at vind. I stedet benytter mange afdækningspap eller en spånplade eller lignende som de flytter rundt om huset  i takt med at der males.

Hvis det er facaden der skal males så sørg for at dække vinduer, døre og andre udsatte ting til inden du går i gang med at male. Udendørs maling er besværligt at få af vinduesruderne.

Er det vinduerne, der står for tur, så gør dig selv en tjeneste og brug malertape eller lignende for at undgå at få maling på selve ruden. Det kan godt virke unødvendigt og som tidspilde, men det er langt mindre tidskrævende end det er at fjerne malerpletter.

Vælg den rigtige maling

Maling er ikke bare maling og det er vigtigt at anvende den rette type maling for at opnå et godt resultat.

Træbeskyttelse findes både i transparent, halv- og heldækkende og benyttes ikke kun af æstetiske årsager. Dit træværk er nemlig udsat for store udsving i det danske klima, fra sol og varme til lange perioder med regn, vind og frost. Derfor er det vigtigt jævnligt at beskytte det for at sikre det mod svamp og råd. Der findes træbeskyttelsesprodukter, der kan forlænge levetiden på dit træværk betydeligt og er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge, er det altid en god ide at hente et farvekort i din lokale farvehandler for at indkredse mulighederne og eventuelt købe mindre farveprøver, inden du endeligt beslutter dig.

Skal du male murværk, så er det igen vigtigt at sørge for at vælge en udendørs murmaling, der passer til den overflade, den skal påføres. Der er nemlig stor forskel på, om du skal male en rå murstensvæg eller en pudset mur. Er der sokkel på huset, så er det også nødvendigt at anvende en sokkelmaling, hvis du ønsker et resultat, der holder og ikke skaller af.

Vinduer og døre er en stor post på budgettet, hvis de skal udskiftes. Derfor kan det godt betale sig at passe rigtig godt på begge dele. Hvis du regelmæssigt sørger for at rense dine trævinduer og døre ned og give dem et nyt lag maling, så kan du forlænge levetiden betydeligt. 

Med mellemrum kan det også være nødvendigt at male taget. Er det i den forbindelse, at du er havnet her på siden, så har vi også en spændende artikel om maling af tag

Når du skal købe udendørs maling så kan det godt betale sig at undersøge markedet og sikre dig den bedste pris. Den kan nemlig sagtens lade sig gøre at finde billig maling hvis man leder maling tilbud på nettet inden man beslutter sig 

Gør det selv eller lad andre gøre det for dig.

Er du i tvivl om du ønsker at gå i gang med et gør- det- selv projekt eller om du vil overlade arbejdet til en professionel maler, så er det en god ide at skaffe så meget viden som muligt om opgaven. Er det en male relateret opgave, så vil du her hos maleeksperten.dk kunne finde et bredt videns kartotek, med spændende artikler om maleropgaver og problematikker i forbindelse med maling eller valg af maling udendørs og indendørs. Her vil du kunne finde en masse inspiration og nyttig information, men de kan også give dig et billede af om det en opgave du selv vil påtage dig eller ej. 

Vælger du at gøre det selv, så invester i noget ordentligt udstyr. Et par gode malerruller med forlængerskaft og nogle kvalitetspensler er en investering, der er godt givet ud. Der er ikke noget mere ærgerligt end at finde penselhår eller fnuller fra en billig malerrulle i den våde maling.

Husk at gøre dine malerruller og pensler grundigt rene, så snart du er færdig med at bruge dem. Lad aldrig malerrulle og pensler stå og tørre. Hvis du til gengæld altid sørger for at rengøre dem straks efter brug så kan de benyttes igen og igen. Hvis du vil slippe for at gøre malerbakken ren, så kan du sætte en affaldspose om den inden du hælder malingen i. Når du er færdig med at male, så kan posen let tages af og smides væk og du spare en masse rengøring.

Det er altid en god ide at indhente flere tilbud

Ønsker du at overlade maleropgaven til de professionelle, så er det altid en god idé at indhente mere end ét tilbud. På den måde sikre du dig, at du har undersøgt markedet og fundet en pris der både sikre dig den gode kvalitet, men også en konkurrencedygtig pris.

Her på siden kan du med en enkelt klik indhente 3 tilbud på din maleropgave helt gratis og uforpligtende. Med 3 tilbud i hånden er du et stort skridt nærmere at kunne nyde din nymalede bolig og mens du venter på at tilbuddene havner i din indbakke, så kan du søge inspiration og få en masse nyttige tips ved at læse nogle af vores mange spændende artikler om maling. Ikke kun udendørs maling, men også inspirations-  og gør det selv artikler om maling indendørs af gulv, væg og loft.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *