Hvis du skal i gang med spartling af gipsloft, bør du være sikker på, at gulvet er dækket godt af, inden du begynder. Dermed undgår du, at der kommer klatter og klumper af spartel på dit fine gulv. Især hvis du har gulvtæppe, kan det være svært at få af igen. Her er det en fordel at anvende afdækningspap, da det er tykkere og sikrer, at det ikke beskadiger dit gulvtæppe. Hvis du har trægulv, vinyl eller klinker, kan du nøjes med at bruge afdækningsplast.

Tilbud på maler opgave

BRUG FIN SPARTELMASSE

Når du skal i gang med spartling af gipsloft, er det vigtigt at lave nogle flotte overgange. Det gør du blandt andet ved at spartle i falsen, hvor gipspladerne støder op til hinanden. hvis ikke der er en fals, er det vigtigt, at du selv laver det. Det kan du gøre ved at skære i gipspladerne med en hobbykniv. Det giver dig mulighed for at fylde falsen med spartelmasse, hvis du anvender en bred spartel.

Når du skal fylde det første lag af spartelmasse, anbefaler vi, at du bruger en medium-kornet spartelmasse. Når du har fyldt falsen ud med det første lag, skal du huske at anvende armering i disse samlinger. Hvis ikke du bruger det, vil du opleve, at gipspladerne i loftet vil begynde at sprække. 

Der findes flere forskellige armeringsmuligheder. Du bør derfor forhøre dig hos dit lokale byggemarked eller
en professionel fagmand, hvad de vil anbefale til dit gipsloft.

Herefter skal du bruge en finere-kornet spartelmasse til de efterfølgende lag.

OBS: Hvis du ønsker en løsning, hvor du kan undgå sprækker i gipsloftet, kan du med fordel spartle hele loftet glat. Her skal du sætte glasvæv op efterfølgende, inden du begynder at male loftet. Dermed undgår du, at man kan se, hvis det sprækker.

spartling af gipsloft

SLIBNING AF GIPSLOFT

Når det kommer til selve slibningen af gipsloftet, er det her, du skal væbne dig med tålmodighed. Det er et stort
arbejde, som også vil komme til at svine meget i din bolig. Det vil naturligvis være alt støvet fra slibearbejdet, der vil være over det hele i hjemmet. Du bør derfor sikre dig, at gulvet og alle møblerne i rummet er afdækket ordentligt, inden du går i gang med at slibe.

Tilbud på maler opgave

Du kan dog undgå, at det sviner så meget, hvis du enten har mulighed for at låne eller leje en girafsliber, hvor du både har en sliber og støvsuger i samme værktøj. Du kan som regel leje eller købe det i de fleste byggemarkeder rundt i landet. Det er heldigvis til at betale for fornuftige penge, hvis du ønsker en smartere løsning.

Vær opmærksom på, at du først må begynde at slibe gipsloftet, når den fine spartelmasse har tørret i minimum 24 timer eller et døgn. Det er for at sikre sig, at spartelmassen er helt hærdet og klar til at blive malet på. Vær grundig og omhyggelig, når du sliber loftet, da det er noget, som skal holde sig pænt i mange år frem. Gør det derfor gerne en ekstra gang, så du er helt sikker på, at det er glat og der ikke er nogen ujævnheder. Det vil være ærgerligt at opdage det, efter du har malet gipsloftet.

Velkommen til min side Maleeksperten.dk

Jeg har arbejdet i en farveshop igennem 8 år, og været selvstændig maler i snart 12 år nu, så jeg er vidst det man kalder en rigtig malernørd – eller med andre ord maleekspert.
Jeg deler mine mange års erfaring her på siden, og håber du vil tage godt i mod det.

Vh Søren G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *